Video

Ecce homo!

 

■ Andreea Mihăescu

Pe Temu, colegul nostru, Secretarul Secției Stand Up Paddle (SUP) și unul dintre primii membri ai Clubului Nautic Român îl cunosc de zece ani. În timp ce făceam frecvent drumuri către Techirghiol pentru a aduce la viață visul meu,  el făcuse potecă spre lac, pentru a-și hrăni pasiunea. În timp ce noi eram mereu contratimp, alergând de la o instituție la alta, de la arhitect la proiectant și apoi pe șantier împreună cu constructorul, el padela pe lac, făcând ture între turnul de Televiziune de la Tuzla și plaja Șincai. În timp ce noi măsuram, calculam și verificam planurile pentru viitoarea bază nautică, el se relaxa pe un șezlong, cu fața către lac, ascultând jazz în căști.

Au trecut anii, noi am finalizat construcția bazei și am început să desfășurăm activități specifice, să creăm grupe de sportivi pe care să îi învățăm să înoate, să navige cu vele și să își mențină echilibrul în caiace sau pe plăci. Temu și-a sporit colecția de echipamente de stand up paddle dar și de albume de jazz, muzică de care ne bucurăm și noi ori de câte ori ajunge în curte. Acum nu o mai ascultă în căști.

Întotdeauna l-am admirat pentru modul în care își manageriază timpul. În ciuda faptului că administrează una dintre cele mai mari firme de securitate din județul nostru, KOKKAI Security dar și alte întreprinderi locale; își face loc în program de minimum trei ori pe săptămână pentru a-și bucura sufletul și a-şi întreține templul spiritului – corpul, străbătând Lacul Techirghiol pe câte o placă de SUP.

Este omul de la care am învățat că pasiunile nu trebuiesc neglijate, ci alimentate, pentru a te încărca cu energia necesară desfășurării activităților elementare.

 
 

Canale TV