Video

Bucurie de copil, în picioarele goale

de Andreea Mihăescu

„- Nisipul ăsta frige!
-Înseamnă că or să îți sfârâie picioarele când le bagi în apă…
-Ba nu!
-Hai să vedem!”

10 și 10. Vânt puternic. Coafura nu rezistă, dar nici că ne pasă… E ziua lor, a copiilor și a noastră…liberă! Soarele pune în scenă 30 de copii care s-au descălțat de pantofi și responsabilități pruncești la poarta Clubului Nautic Român.
Prima oprire, atelierul de noduri marinărești, de unde fiecare participant la Ziua Porților Deschise, a rămas drept amintire, cu câte o brățară, confecționată din saulă. „Stânga peste dreapta și dreapta peste stânga…e bine? Nu cred că știu care e stânga…”.
„ Bun! Și aici ce mai facem? Alergăm așa cu oul?”
Cursa cu oul în lingură, alergarea în saci și baterea bandulei au testat agilitatea, îndemânarea, coordonarea și capacitatea de concentrare a sărbătoriților și au stimulat totodată interesul și egoul părinților, care s-au aliniat rapid la linia de start.
Trasul de parâmă, competiția în care au fost evidențiate forța și spiritul de echipă, au unit reprezentanți ai fiecărei generații. În față cei mici, iar în spate cei puternici.
În pauzele de turtă dulce, participanții s-au bucurat de spectacolul oferit de cei cu experiență pe apă, au înălțat zmee, iar cei mai curajoși au experimentat senzațiile tari, pe vât puternic.

 
 

Canale TV