Video

Încă o zi în paradis

Narcis GAIDARGIU●

Vinerea trecută, de 1 iunie, am intrat din nou în paradisul copilăriei, la Clubul Nautic Român, pe plaja lacului Techirghiol.
Alături de copii și jocurile lor, m-am tăvălit ca o cafea turcească prin nisipul fierbinte, am intrat, cercetat, inspectat, fotografiat, hlizit, strigat, strâmbat în aproape fiecare colțișor, împreună cu ei.
Nu avem de ce ne teme; copiii poate s-au schimbat, dar copilăria a rămas aceeași. Fără telefoane, tablete și alte deviceuri au dovedit că știu ce au de făcut. Dacă într-o zi vor trebui s-o ia de la capăt fără ele, am toată încrederea că vor ști ce să facă.
Curiozitatea, curajul, ingenuitatea, nonșalanța, spiritul competitiv sunt prezente, juliturile în genunchi și pe coate sunt neschimbate.
Dacă ar fi fost pomi ori copaci pe plajă, cu siguranță ar fi urcat în ei până-n vârful celor mai firave mlădițe, ar fi călărit dealurile, dar în lipsă, au călărit valurile. N-au avut peșteri, dar nu-i exclus ca într-o zi să găsească una ce traversează pe sub lacul Techirghiol, până în mare.
Datoria noastră este să-i păzim cu grijă și să le oferim alternative. Alegerile lor … off, cred că e bine să fie o muncă de echipă, împreună cu ei, în care să primeze binele lor.
Pentru numai o zi, copilăria lor a semănat cu a noastră.

 
 

Canale TV