Video

Trofeul internațional “Cupa Dobrogei” la yachting a rămas în România

Aflată la ce-a de-a doua ediţie Regata Internaţională “Cupa Dobrogei” a fost câştigată de Clubul Sportiv Electrica – Constanţa, în urma punctajului cumulat pe echipe.

În perioada 13 – 16 septembrie s-a desfășurat la Balchik, în rada portului ce-a de-a doua ediție a Regatei Internaționale „Cupa Dobrogei” competiție organizată sub autoritatea CLUBULUI NUTIC ROMÂN și MORSKI KLUB BALCHIK, cu sprijinul Primăriei Balchik și a Consiliului Județean Constanța.

La startul regatei s-au aliniat 45 de veliere sportive din clasele 470, 420, Laser 4.7, Laser Radial, Cadet și Optimis, bărci pe care au concurat 59 de veliști din partea a opt cluburi nautice.

Din România s-au înscris în competiție Clubul Nautic Român, CS Electrica- Constanța, CS Știința Constanța, CS Fapt – București, Yacht Clubul Regal Român iar parteneri bulgari au aliniat la start veliere de la cluburile Morski Klub Balchik, Yacht Klub Port Varna și Yacht Klub Cerno More Briz.

Ca mențiuni speciale, au fost acordate niște cupe  lucrate manual, în ciocolată de maestrul cofetar Silvian Miron, sponsorul Clubului Nautic Român. Organizatorii români au acordat cele patru trofee dulci pentru: Cel mai bun optimist din concurs și anume sportivei de la Yaht Club Regal Român, Ebru Bolat. Clubului care a câștigat cea de-a II-a ediție a Cupei Dobrogea și trofeul transmisibil, Clubul Sportiv Electrica Constanța. Clubului organizator din Balcik, Morski Klub Balcik. Și ultima mențiune a fost acordată antrenorului bulgar Valeri Iliev,  unul dintre cei mai activi membrii ai comitetului de organizare.

La sfarşitul competiţiei, Clubul Nautic Român a anunţat că în 2013 Regata Internaţională Cupa Dobrogei va fi organizată, cel mai probabil, la Techirghiol.

 

 
 

Canale TV