Video

Regata internaţională CUPA COPILULUI

Regata internaţională CUPA COPILULUI la a treia ediţie pe Lacul Techirghiol

 

Clubul Nautic Român a organizat în perioada 1-3 iunie 2012, pe Lacul Techirghiol, în staţiunea balneară Techirghiol, ce-a de-a III-a ediţie a regatei internaţionale “CUPA COPILULUI”, competiţie de veliere sportive la clasele Optimist, Zoom8, Cadet şi clasa olimpică “470” .

Regata organizată în colaborare cu Star Yachting Club Bucureşti şi în parteneriat cu Spitalul Privat ISIS, prin Asociaţia ISIS, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi a Fundaţiei pentru promovarea sportului constănţean, a fost înscrisă în calendarul competiţional al Federaţiei Române de Yachting.

La startul competiţiei s-au aliniat peste 36 de ambarcaţiuni cu 47 de velişti la bord, de la şapte cluburi din România şi Bulgaria, ziua de vineri 1 iunie fiind rezervată antrenamentelor şi şedinţei tehnice. Regatele au fost planificate sâmbătă, începând cu ora 11. 00 şi duminică, de la ora 10. 00, în golful din faţa Sanatoriului Balnear Techirghiol.

Sportivii, oficialii de cursă şi antrenorii şi echipele tehnice ale cluburilor au fost găzduiţi în regim de cantonament deschis la Pensiunea Bella, din staţiunea Techirghiol.

Festivitatea de premiere a avut loc duminică, de la ora 13.30, pe terasa clubului DROMA’S, din Techirghiol.

La finalul competiţiei au fost acordate diplome şi medalii la următoarele clase şi categorii competiţionale: Optimist general ( Cupa Isis locurile 1, 2, 3 cu premii în valoare echivalentă a  500E, 300E şi 200E),  Optimist Fete ( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii ),

Optimist Băieţi ( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii )

Optimist începători ( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii ).

Cadet open  ( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii )

Zoom8 open( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii )

470     open  ( locurile 1, 2, 3 diplome şi medalii )

De asemenea Star Yachting Club Bucureşti a acordat o serie de premii în tichete valorice (locul 1 – în echivalentul a 150 $, locul 2 – 100 $ şi locul 3 – 50 $, clasei Zoom8), desemnată pentru premiere prin tragere la sorţi. competiţionale din regată, după cum urmează clasa competiţională urmând a fi stabilită prin tragere la sorţi, înaintea premierii.

Conform unei decizii recente a Federaţiei Române de Yachting premiile valorice vor putea fi acordate doar sub formă de vouchere, pe baza cărora câştigătorii pot achiziţiona articole sportive specifice yachtingului de la Magazinul General Marine Safety, din Portul Tomis, cu care Clubul Nautic Român a încheiat un parteneriat, în acest sens.

Ca şi la precedentele ediţii, toţii sportivii participanţi la regata “Cupa Copilului” au fost răsplătiţi cu cadouri constând în articole şcolare, rechizite fructe şi dulciuri.

prof. Dan Mihăescu

 

 

 

 

 
 

Canale TV