Video

Trofeul CALLATIS – 2012

A început “Trofeul Callatis” la Yachting, ediția 2012, ce se desfășoară în perioada 18-21 aprilie, pe Marea Neagră, în portul Mangalia. Regata este organizată sub auspiciile Federației Române de Yachting( FRY ) în parteneriat cu Yacht Club București și Primăria Municipiului Mangalia. În concurs sunt înscriși sportivi de la șase cluburi din Constanța, București și Eforie – Știința Constața, Electrica Constanța, Electrica București, Yacht Club Regal Român, Yacht Club Eforie și Sportul Studentesc. Clasele la care se vor întrece participanții sunt Optimist  Fete și Băieți (Juniori și Seniori) – 19  participanți, Laser Radial –  6 participanți, Laser 4,7,  – 4 participanți și 470 – 5 participanți. Ofițer de Cursă principal al concursului este Florentina Șerban. Prima zi de concurs a debutat cu multă încredere și optimism chiar dacă vântul, de peste 10 noduri și temperatura de doar 8 grade C nu sunt  tocmai favorabile. Sportivii vor să ne demonstreze ce înseamnă curajul pe apă. Cei mai neexperimentați au renunțat și s-au întors la mal. Rămâne de văzut cine va înfrunta această vreme potrivnică și va ajunge cu bine la finish după cele 8 regate programate.

Iată și rezultatele după prima zi de competiție:

Ziua II 20.04.2012 A doua zi de concurs a Trofeului Callatis la yachting, a debutat promiţător. Dimineaţa s-a arătat destul de liniştită, în ciuda previziunilor meteo, care indicau o forţă a vântului  de 6m/s cu rafale de 8m/s, la ora stabilită pentu primul semnal de start. După ce toţi competitorii au început să-şi pregătească bărcile, vântul şi-a făcut simțită prezenţa, astfel încât ziua competiţională a debutat cu o amânare de circa 30 minute. Când vântul s-a mai potolit și condiţiile meteo s-au îmbunătățit, devenind favorabile pentru navigaţie, sportivii, împreună cu staff-ul format din antrenori și oficiali de cursă au plecat spre locul de start.S-au desfăşurat doar două regate din cele trei programate, după care s-a arborat pavilionul de abandon. Aceasta a fost a doua zi de concurs. În speranţa că ultima zi competiţională va fi mult mai bună pentru navigaţie, vom reveni mâine cu alte amănunte! Iată rezultatele după ce-a de-a doua zi de competiție:  

  Ziua III 21.04.2012Dimineața ne-a întampinat atât de promițător încât am crezut că cele două regate programate în această zi vor lăsa concurenții să ne arate valoarea lor cea adevarată. După ce bărcile au fost armate și  cei mai mulți dintre competitori au plecat spre poligonul de concurs s-a auzit din nou semnalul sonor și la catargul navei de start s-a arborat amânarea. Pleca un vapor din Șantierul Naval. Ambarcațiunile au fost ajunse și oprite la intrarea în portul turistic. A trecut aproape o ora până când  s-a lăsat jos amânarea și s-a dat primul start. De al doilea nici nu a mai putut fi vorba; urma să intre un alt vapor în Șantierul Naval. Toată lumea s-a bulucit spre sosire, mai cu nervi, mai cu grimase, mai cu zâmbete și cam așa s-a terminat și ultima zi de competiție. Ba nu, am uitat să vă spun că ziua s-a încheiat cu aplauze, medalii și diplome. Bravo lor! Și să mă credeți că nu le-a fost ușor. Au fost muncite din greu aplauzele acestea. Mâine toată lumea pleacă spre casă și uite așa a mai trecut o ediție a Trofeului Callatis. Iată și rezultatele finale:

Clasa 470: I – Mugur Roșca – Mihai Făgărășeanu II-    Iulia Fulicea – Bianca Popescu III- Andrei Teodorescu – Andrei Pop IV- Mihai Radu – Mihai Simion V- Cezara Dragomir – Diana Motea

 
 

Canale TV